Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія назвала слова Чейні "кощунством"

Субота, 6 травня 2006, 18:13

Глава МЗС Росії Сергій Лавров назвав блюзнірством заяву віце-президента США Діка Чейні про те, що російський уряд підриває територіальну цілісність своїх сусідів.

Про це міністр сказав в інтерв'ю електронним ЗМІ, текст якого розміщений на сайті МЗС РФ.

"На початку 90-х років ціною життів російських миротворців було зупинене кровопролиття і в Грузії, і в Молдові, і тим самим врятована територіальна цілісність цих держав", - сказав Лавров.

"Не пам'ятати про це, я б сказав, блюзнірство (рос. "кощунство")", - додав він.

"Я думав, що людина, що займає таку державну посаду, має весь обсяг об'єктивної інформації, але судячи з усього, підвели помічники або радники", - підкреслив Лавров, коментуючи висловлювання Чейні на форумі у Вільнюсі, зокрема про те, що "сьогодні в Росії противники реформ прагнуть повернути назад і ліквідувати досягнення 90-х років".

"Думаю, для російського народу не треба докладно пояснювати, що це були за досягнення, коли країна фактично була на грані розпаду", - сказав міністр.

Коментуючи заяву Чейні про те, що ніякими законними інтересами не можна виправдати використання Росією нафти і газу як знаряддя шантажу і залякування, Лавров нагадав, що подібні висловлювання робили політики подрібніше рангом.

"Але віце-президент США, напевно, повинен мати інформацію, що за останні 40 років наша країна, ні СРСР, ні Російська Федерація, жодного разу не порушила жодного контракту на постачання нафти і газу закордон", - сказав глава російського МЗС.

"У чому можу погодитися з паном Чейні, - продовжив Лавров, - це в тому, що він хотів би бачити світ як співтовариство суверенних демократій".

"Росія хоче бути і стає суверенною, сильною і стабільною демократією і розраховує, що в якості такої її будуть сприймати на світовій арені рівноправним партнером, без залучення якого сьогодні не можна вирішити жодну глобальну проблему", - заявив міністр.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування