ТИМОШЕНКО ХОЧЕ ПО СТО РАЗІВ РОЗПУСКАТИ ВЕРХОВНУ РАДУ

Субота, 27 травня 2006, 10:30

Блок Юлії Тимошенко ініціюватиме прийняття новим парламентом механізму, що дозволятиме шляхом референдуму розпускати органи влади.

Про це Тимошенко повідомила у п’ятницю в ефірі каналу ICTV, повідомляє її прес-служба.

"Мене завжди обурювало... Ну, наприклад, народний депутат, або парламент, або президент не справився. Чому у нас в Україні людям не надали права не чекати 5 років або 4 роки, коли завершить працювати той, хто не справився, а позбавитися будь-якого керівника, в тому числі й парламенту, якщо він не справляється?", - запитала Тимошенко.

"І я вважаю, що нам потрібно у новому парламенті такий крок зробити", – підкреслила вона.

"І дати людям інструмент позбавлятися недієздатних органів влади – міняти парламент, міняти керівника, народного депутата, партію – це прекрасно було б", – наголосила лідер БЮТ.

Тимошенко запевнила, що очолювана нею політична сила обов’язково поставить питання впровадження такого інструменту для людей.

"Є процедура, вона абсолютно чітко освоєна світом – це є загальнонаціональний референдум. І є країни, наприклад, в Європі, які за рік по сто референдумів проводять. І це правильно. Запитати у людей і отримати відповідь", – сказала вона.

Тимошенко навела приклад Маргарет Тетчер, яка "добровільно, по своїй ініціативі, пішла на дострокові вибори, щоб показати, довіряє суспільство їй у проведенні реформ чи ні".

У відповідь на зауваження щодо того, що не можна надавати людям право розпускати парламент, лідер БЮТ сказала: "Влада завжди захищає себе. І рішення народжуються, і експертні оцінки народжуються, і вона обкладається всіма документами – і референдум не можна, і розпуск не можна".

"Та все, що ви дозволите народу і трошечки свою владу приборкаєте, всі ми приборкаємо, оте і буде у народу. Чому у народу не запитати? Якщо політики не бояться, хай питають", – сказала вона.

Водночас Тимошенко висловила сподівання, що новообрана Верховна Рада буде дієвою і потреба у розпуску депутатського корпусу не виникне: "Насправді, дуже хочеться вірити, що парламент справиться. І ми будемо робити все, щоб він справився".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування