Черновецький працюватиме на квартири киянам

П'ятниця, 26 травня 2006, 13:12

Мер Києва Леонід Черновецький відмовився від своєї зарплати на користь придбання на ці кошти квартир для киян.

Про це він сказав сьогодні на засіданні розширеної колегії міськдержадміністрації, повідомляє УНІАН.

"Я вам передам формалізоване рішення: з першого числа нехай моя зарплата становить 1 грн. на місяць до того моменту, поки ми не почнемо видавати хоча б 1 тисячу квартир на місяць для киян", - заявив Черновецький.

"І потім мої заступники мені все повернуть назад, як тільки ми досягнемо цього рівня. І я налаштований дуже серйозно", - додав він.

"Мені зарплата не потрібна до тих пір, поки в Києві існують страшні проблеми", - сказав Черновецький.

За його словами, він людина забезпечена і зможе прожити, не одержуючи мерських грошей.

Крім того, на засіданні колегії КДМА він звернувся до керівників комунальних підприємств, своїх заступників і новообраних голів райадміністрацій столиці з дорученням протягом тижня ознайомити киян з своїми прибутками і бажано - включити в ці звіти прибуток дружини.

Черновецький повідомив, що його зарплата на посаді мера становить близько 24 тисячі гривень на рік.

У той же час він заявив, що забезпечуватиме киян квартирами тільки після ретельної перевірки їхніх умов життя.

Мер підкреслив, що після скасування прописки з'явилася нова проблема – "зареєструвати на 1 квадратний сантиметр в квартирі можна тисячу осіб". Таким чином, деякі люди стають в чергу і несправедливо одержують житло.

"Я створю комісію, яка виїжджатиме і виявлятиме випадки шахрайства. Тому що у багатьох випадках мене намагаються надути. Але насправді вони надувають людей, які дійсно мають потребу", - заявив Черновецький.

За його словами, він створить "найстрогішу інспекцію, яка відстежить, скільки ж людей живе в квартирі, які проблеми мають її мешканці".

"Просто автоматично, за кількістю прописаних людей, я більше розглядати такі проблеми не буду, тому що існує вірогідність обману", - додав мер.

Він також підкреслив, що "істерикою" його "взяти" не вдасться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування