Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія довела українських м'ясників до ручки

Середа, 24 травня 2006, 10:43

Виробництво м'яса зупинилося на 4 великих комбінатах, ще 20 підприємств на межі зупинки через заборону ввозу української продукції тваринництва в Росію.

Про це повідомив голова правління асоціації "Укрм"ясо" Володимир Попов, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Попов повідомив, що зараз уже закрилися такі підприємства як Шепетівський (Хмельницька область), Жмеринський (Вінницька область), Тростянецький (Вінницька область) і Сарненський (Рівнеська область) м'ясокомбінати.

За словами Попова, заяви міністра аграрної політики Олександра Баранівського, голови Державного департаменту ветеринарної медицини Івана Бисюка про те, що йде напружена робота з Росією про зняття заборони на ввіз продукції тваринництва не відповідає дійсності.

"Це блеф. Практично з м'ясом ми не почуваємо, щоб міністерство, Кабмін просувалися у відносинах з Росією", - сказав він.

За словами Попова, у даний час м'ясокомбінати не можуть реалізовувати свою продукцію на внутрішньому ринку, тому що в Україну ввозится велика кількість імпортного м'яса, а також збільшується контрабанда м'яса і м'ясопродуктів.

Він відзначив, що за січень-березень виробництво ковбас знизилося на 87%, а напівфабрикатів - у 5 разів у порівнянні з аналогічним періодом у 2005 році.

Як відомо, 20 січня Росія ввела заборону на ввіз української продукції тваринництва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування