Верховну Раду різатимуть без ножа?

Понеділок, 22 травня 2006, 17:58

Представник блоку "Наша Україна" Юрій Ключковський прогнозує створення від 22 до 28 парламентських комітетів.

"Я практично не бачу варіанту залишити 24 (комітети). Їх може бути як 22, так і 28. Думаю, десь у цих межах буде коливатися (кількість)", - передає слова Ключковського прес-служба блоку.

На засіданні підгрупи в понеділок були погоджені 2/3 назв і сфер ведення комітетів, зазначив представник "Нашої України". Приблизно в 1/3 пропозицій у представників підгрупи є розбіжності.

За цими розбіжностями планується провести голосування на засіданні підготовчої депутатської групи 23 травня.

Зокрема, депутати не зійшлися на думці стосовно пропозиції розділити комітет з питань правової політики на комітет з питань Конституції й правової політики та комітет з правосуддя.

Також депутати не дійшли згоди стосовно пропозиції розділити комітет з питань національної безпеки й оборони на комітет з питань національної безпеки та комітет з питань оборони.

"Ми ці речі зафіксували, завтра (23 травня) їх винесемо на підготовчу групу", - зазначив Ключковський.

Він підкреслив, що підгрупа не вирішує питання про розподіл керівництва комітетами між фракціями, однак відзначив, що зараз із цього приводу є як мінімум три позиції.

За його словами, перша позиція полягає в тому, щоб розподілити комітети пропорційно кількості депутатів у фракціях, друга - надати опозиції очолити принципові для неї комітети, а третя - надати опозиції тільки місця на рівні заступників голів комітетів.

Як відомо, у Верховній Раді четвертого скликання було 24 комітети.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування