Москаль у Криму хоче довести когось до домовини

Субота, 20 травня 2006, 14:43

Екс-губернатор Луганщини, призначений постійним представником президента в Криму Геннадій Москаль вважає, що результати виборів на Луганщині були вирішені наперед.

"Місцеве населення — вкрай заідеологізоване, тому державницьку політику не підтримувало", - сказав він в інтерв’ю тижневику "Дзеркало тижня", опублікованому в суботу.

"Переломити цю ситуацію у стислі терміни неможливо, тому результати виборів на Луганщині були визначені наперед", - зазначив Москаль.

"Перебування Москаля на посаді ставило в незручне становище президента, який зобов’язаний звільнити губернатора при висловленні йому недовіри двома третинами облради. А недовіра мені була висловлена наперед, причому не на обласному, а на вищому рівні", - сказав він, коментуючи причини своєї відставки.

"Заяву я написав 13 квітня, а перед тим мав розмову, з ким потрібно, в секретаріаті президента та Кабміні. Партія регіонів справді дуже хотіла позбутися мене, і на це є свої причини. Ніхто не приховує, що пов’язано це з моєю попередньою роботою в МВС", - вважає Москаль.

Водночас на питання, чи була можливість залишитися в Луганську, він відповів: "Звичайно".

"За президентства Кучми події, напевно, розгорталися б за таким сценарієм: два місяці на Луганщину не присилали б нікого, а затим політичні партії, за винятком ПР, звернулися б до президента з вимогою повернути Москаля. Мене повернули б, але не губернатором, а в статусі в.о., якому облрада юридично вдіяти нічого не може. Причому повернули б із новою командою силовиків, яка залишила б від облради "ріжки та ніжки", - сказав Москаль.

На питання, як він буде працювати з кримінальними елементами в кримській владі, Москаль сказав: "Коли я очолював кримську міліцію, місцеві журналісти часто запитували, які в мене стосунки з бандитами (у тому числі й представленими у владі). Відповім так, як відповідав тоді: жодних розбіжностей між нами немає, за винятком земельного питання: я їх хочу бачити в домовині, а вони – мене".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування