"Нашій Україні" треба поспішити з коаліцією, а то Тимошенко нічого буде ламати?

Середа, 5 квітня 2006, 11:54

Подальше затягування з питанням створення парламентської коаліції може позначитися на соціально-економічній ситуації в країні, вважає заступник керівника БЮТ Микола Томенко.

Про це він заявив у середу, повідомляє Ліга.

"Якщо ми будемо тягти зі створенням коаліції до 16 травня, то соціально-економічна ситуація в країні може настільки ускладнитися, що її складно буде виправити будь-якому новому уряду", - заявив Томенко.

Реклама:

На його думку, сьогодні розглядається два "реалістичних" варіанти формату майбутньої парламентської коаліції.

Перший варіант, про який говорять представники Партії регіонів, це варіант бізнес-прагматичної коаліції, при якій Партія регіонів готова віддати "Нашій Україні" посаду прем'єр-міністра і висуває ряд умов.

Серед них, зокрема, винесення за дужки газових питань і питання вступу України в НАТО і більш чіткого позиціонування по лінії Україна-Росія.

ВІДЕО ДНЯ

Томенко вважає, що для такої коаліції підійшло б гасло: "Гроші є і за них варто боротися".

Другий реальний формат коаліції, на думку Томенка, це політична коаліція БЮТ, СПУ і "Нашої України".

"Для цієї трійки цінності їхніх політичних програм домінують над бізнес-прагматизмом", - вважає заступник керівника БЮТ.

За його словами, для такої коаліції підійшло б інше гасло: "Справедливість є, і за неї варто боротися".

Крім того, Томенко сподівається, що в середу після засідання політради партії "Наша Україна" позиція цієї політичної сили з приводу формату коаліції стане більш чіткою і зрозумілою для можливих союзників.

Він також повідомив, що має інформацію про те, що переважна більшість прихильників "Нашої України" схиляється до варіанту створення демократичної коаліції з БЮТ і СПУ.

Крім того, у ході "круглого столу" Томенко повідомив, що після виборів в Україні вимальовується серйозна непарламентська опозиція, лідером якої стане Володимир Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування