У Ющенка придумали новий колір коаліції

П'ятниця, 28 квітня 2006, 16:34

Заступник голови секретаріату президента Анатолій Матвієнко переконаний, що парламентська коаліція буде жовто-блакитною.

Про це Матвієнко заявив на брифінгу в п’ятницю, в Києві, повідомляє УНІАН.

"Що стосується заяв Віктора Януковича (про пропозицію створити коаліцію) – то це добрий знак, демонстрація того, до чого прагне президент. Ми всі маємо відповідальність берегти єдність України", - заявив Матвієнко.

Він наголосив, що майбутня коаліція буде жовто-блакитною - як і прапор України, і вона має бути демократичною та державницькою.

Стосовно ролі президента у переговорному процесі Матвієнко сказав, що той "чудово знає, що відбувається" і добре поінформований.

За його словами, Ющенко боїться одного – формальності у питанні створення коаліції.

"Президент хоче змісту і хоче гарантій цього змісту, не хоче нових ілюзій і не хоче нових розчарувань", - сказав Матвієнко.

Матвієнко повідомив, що на сьогодні "підписана структура коаліційної угоди", яка складається з наступних блоків: засади внутрішньої і зовнішньої політики; програма діяльності уряду; сфера відповідальності і зобов’язань сторін.

Також, за його словами, передбачається надати опозиції "дуже великі повноваження", бо, підкреслив він, сильна опозиція означає сильну владу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування