Черновецькому створять круглий стіл короля Артура або щось схоже?

П'ятниця, 28 квітня 2006, 11:00

Робоча група, очолювана Іваном Салієм, розробила концепцію нової системи керування Києвом, що передбачає перехід від жорсткої одноосібної системи управління, що з'явилася при попередньому мері Олександрі Омельченко, до колегіальної форми управління.

Про це повідомив Іван Салій на "круглому столі" у четвер, представляючи концепцію.

Документ був розроблений з доручення Київського міського голови Леоніда Черновецького, яким була створена робоча група з розробки шляхів і напрямків удосконалення системи управління Києва.

Ця система передбачає, що Київська міськадміністрація, як виконавчий орган Київради, приймає рішення на засіданнях колегії.

До складу колегії входять перші заступники, заступники голови Київської міськадміністрації, а також голови десяти виконавчих органів районних рад (районних держадміністрацій).

У засіданнях колегії також можуть брати участь секретар Київради, голови фракцій і депутатських груп, а також комісії Київради.

За словами Салія, концепція також передбачає, що кандидатури на посади перших заступників і заступників голови Київської міськадміністрації узгоджуються з фракціями Київради перед тим, як Київський голова подає їх на затвердження в уряд.

Відповідно до представленої концепції, передбачається, що вся структура управління поділяється на три комплекси, які очолюють перші заступники - з питань економічної політики, з питань розвитку міського господарства, а також з питань соціальної і гуманітарної політики.

Таким чином, передбачається, що кількість перших заступників голови столичної міськадміністрації збільшується з двох до трьох.

Відповідно до концепції, у Києві також буде десять заступників голови держадміністрації.

При цьому дискусійним залишається питання, чи можуть вони одночасно очолювати головні управління, що є ключовими в сферах їхньої відповідальності.

Зокрема передбачається створення нових управлінь, таких як головне управління капітального будівництва, а також головне управління з питань розвитку київської агломерації.

Салій повідомив, що концепція буде подана на розгляд міського голови в четвер або в п'ятницю, але, швидше за все, документ не буде винесений на розгляд сесії Київради, що відбудеться в п'ятницю.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування