Черновецькому створять круглий стіл короля Артура чи щось схоже?

Четвер, 27 квітня 2006, 09:35

Для нового мера Києва вже підготували концепцію колегіального управління в столиці, яка передбачає перехід від твердої одноосібної системи управління до колегіальної.

Про це повідомив депутат Київради Іван Салій на "круглому столі" у четвер, представляючи концепцію.

Документ був розроблений за дорученням Леоніда Черновецкого, яким була створена робоча група з розробки шляхів і напрямків удосконалення системи управління Києвом.

Ця система передбачає, що Київська міськадміністрація, як виконавчий орган Київради, приймає рішення на засіданнях колегії.

До складу колегії входять перші заступники, заступники глави Київської міськадміністрації, а також глави десяти виконавчих органів районних рад (районних держадміністрацій).

У засіданнях колегії також можуть брати участь секретар Київради, глави фракцій і депутатських груп, а також комісії Київради.

За словами Салія, концепція також передбачає, що кандидатури на посади перших заступників і заступників глави КМДА узгоджуються з фракціями Київради перед тим, як Київський голова подає їх на затвердження в уряд.

Відповідно до представленої концепції, передбачається, що вся структура управління поділяється на три комплекси, які очолюють перші заступники - з питань економічної політики, з питань розвитку міського господарства, а також з питань соціальної і гуманітарної політики.

Таким чином, передбачається, що кількість перших заступників глави столичної міськадміністрації збільшується з двох до трьох.

Відповідно до концепції, у Києві також буде десять заступників голови держадміністрації.

При цьому дискусійним залишається питання, чи можуть вони одночасно очолювати головні управління, які є ключовими в сферах їхньої відповідальності.

Зокрема передбачається створення нових управлінь, таких як головне управління капітального будівництва, а також головне управління з питань розвитку київської агломерації.

Салій повідомив, що концепція буде подана на розгляд міського голови в четвер або в п'ятницю, але, швидше за все, документ не буде винесено на розгляд сесії Київради, що відбудеться в п'ятницю.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування