Буш і "всі американці" згадали про Україну

Вівторок, 25 квітня 2006, 15:05

Президент США Джордж Буш "разом з усім американським народом висловив глибокий сум з приводу 20-их роковин Чорнобильської аварії".

Про це йдеться в заяві Буша, повідомляє прес-служба посольства США.

"Сьогодні ми вшановуємо пам'ять жертв цієї жахливої катастрофи і згадуємо тих, хто досі потерпає від її наслідків", - зазначається у документі.

"Закривши Чорнобильську АЕС понад п'ять років тому, вільна Україна усунула екологічну загрозу, до якої свого часу призвів деспотичний режим, і створила умови для безпеки у регіоні та для його процвітання", - йдеться у заяві.

"Ці сміливі дії знаменували собою подальший поступ демократії", - вважає американський президент.

Буш висловив вдячність "тим людям у всьому світі, які продовжують демонструвати своє співчуття потерпілим від наслідків аварії в Україні, Росії та Білорусі".

Також він "знову підтвердив готовність Америки спрямовувати зусилля на посилення безпеки Чорнобильської АЕС через локалізацію її ядерного реактора".

"У ці скорботні роковини ми віддаємо шану загиблим і тим, хто постраждав від спустошення внаслідок Чорнобильської аварії", - говориться у повідомленні.

"Нас надихає рішучість народу України і сусідніх регіонів, які відновлюються після цієї катастрофи і відроджують майбутнє, сповнене надії та гідності", - зазначається у заяві.

"Нехай Господь благословляє вас!", - додається наостанок у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування