Тимошенко хоче очолити Нацбанк?

Вівторок, 18 квітня 2006, 11:09

У перелік портфелів, що підлягають розподілу при формуванні коаліційного уряду, переговірники внесли і посаду глави Національного банку.

Про це пише газета "Экономические известия" у вівторок.

Газета також відзначає, що "імовірніше за все, крісла Володимира Стельмаха вимагає БЮТ".

Чутки про те, що БЮТ хоче підім'яти крісло глави Нацбанку фактично підтвердив член блоку Сергій Терьохін.

"Питання про розподіл посади глави Нацбанку обговорюється. За логікою – глава Нацбанку не повинен залежати від політичної кон'юнктури. Але в зв'язку з тим, що багато політиків і економісти не задоволені сьогоднішнім станом справ у Нацбанку, то питання порушено. Поки остаточного рішення немає", - заявив Терьохін.

Він відмовився назвати ініціатора торгу навколо посади глави НБУ і також не уточнив, що ж саме не подобається "політикам і економістам" у діях нинішнього голови НБУ Володимира Стельмаха.

У той же час, газета відзначає, що "Соціалістам" посада глави Нацбанку, швидше за все, малоцікаві.

"Наша Україна" і конкретно Віктор Ющенко буде до кінця боротися за свою креатуру — Володимира Стельмаха. Зміна глави Нацбанку може бути цікава Партії регіонів, що черпають свої ресурси в експортерів і відстоюють їхні інтереси, пише газета.

Але "регіони" у гонці за кріслами не беруть участь, відзначає видання.

Газета також відзначає, що деякі банкіри дуже хотіли б бачити на цій посаді Арсенія Яценюка, Ігоря Юшка або Ігоря Мітюкова.

"Говорять, що і Сергій Буряк може претендувати на посаду головного банкіра країни. Тому і не квапиться продавати Брокбізнесбанк, щоб не прогадати", - пише видання.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування