Ющенко розповів, як Єхануров відвернув аврал

Субота, 15 квітня 2006, 18:55

Президент Віктор Ющенко вважає, що на порядку денному нової Верховної Ради стоятимуть законопроекти, спрямовані на покращення ситуації на українському селі.

У щотижневому радіозверненні до нації він відзначив, що 15% селян мріють про сімейну ферму. При цьому кожен десятий, за словами президента, хотів би займатися "зеленим туризмом".

"Прийшов час розробити відповідні державні програми і законопроекти, які допоможуть розвивати ці напрямки діяльності. Це завдання стоятиме на порядку денному нової Верховної Ради", - сказав він.

Ющенко зазначив також, що сільське господарство поступово стає прибутковим. За його словами, за 2005 рік на 40% зросла заробітна плата в цій галузі.

За його словами, 2005 року аграрії отримали кредитів на 11 мільярдів гривень, що на 20% більше попередніх років. Крім того, майже на чверть виріс експорт вітчизняної сільськогосподарської продукції.

Він закликав селян активніше користуватися послугами кредитних спілок, виробничих товариств, асоціацій, які повинні захищати вітчизняного виробника.

Ющенко відзначив також, що "завдяки правильній політиці команди Єханурова нинішня посівна пройшла без звичних авралів".

За словами Ющенка, "село відродиться тільки тоді, якщо там залишатиметься молодь". Він повідомив, що вже засновано 1000 стипендій президента України для студентів аграрних вузів, які зобов’язуються після навчання відпрацювати в сільській місцевості п’ять років.

"Ми започатковуємо кредитну підтримку будівництва житла для молоді", - відзначив Ющенко. Він повідомив також, що цього року в кожному селі з’явиться або дільничний міліціонер, або помічник дільничного.

Президент також висловив переконання, що вирішити проблему цін на продукти харчування можна вирішити лише без штучного стримування цін. "Село ніколи не стане на ноги, якщо продаватиме вирощене нижче собівартості", - сказав він.

"Але цінове питання має й інший – соціальний аспект. Кожна держава контролює, щоб ціна продовольства не була занадто високою, бо це робить вразливими найменш соціально захищені верстви населення", - відзначив Ющенко.

На його думку, "тут вихід один – через нарощення обсягів продовольства у системі Держрезерву та справжньому формуванні інтервенційного фонду".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: