Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича з'явилися сумніви в доцільності дружби з Єхануровим

П'ятниця, 14 квітня 2006, 14:10

У Партії регіонів з'являються сумніви щодо доцільності створення широкої коаліції в складі Регіонів і "Нашої України".

Про це член Партії регіонів Тарас Чорновіл повідомив в інтерв'ю "Новости Украина".

"Дивлячись на весь цей абсолютний апофеоз безвідповідальності, дивлячись на всі ці політичні ігри, які веде зараз "Наша Україна", з'являються серйозні сумніви – а чи є взагалі сенс йти на створення коаліції з ними", - заявив депутат.

Він нагадав, що Партія регіонів спочатку "досить жорстко відстоювала", що готова брати участь у цій коаліції і працювати".

"А зараз усе більше і більше членів Партії регіонів ставляться до цього з дуже великим скепсисом", - відзначив Чорновіл.

Підписання протоколу про порядок формування коаліції демократичних сил між "Нашою Україною", БЮТ і СПУ Чорновіл прокоментував цитатою: " Не уступай малодушно всеобщим желаниям, если они противны твоим собственным; но лучше, хваля оные, притворно и нарочно оттягивая время, норови надуть своих противников (Козьма Прутков – ред.)".

"Є черговий меморандум. Меморандум, як правило, у нас створюється, щоб підставити когось зі своїх ближніх", – сказав політик.

На його думку, "Ющенко дуже хоче позбутися від настирних обійм Юлії Тимошенко, якось зробити так, щоб вона не була для нього ні тепер ні в майбутньому конкурентом".

Чорновіл вважає, що тут може бути два варіанти. "Або заганяти Тимошенко в опозицію і стимулювати переворот її фракції (бізнес-група в неї досить могутня і вони вже заявили, що в опозиції не будуть ніколи)", - сказав депутат.

"Або дати їй можливість трохи побути прем'єром і потім, використавши свої певні можливості, за розвал економіки або щось ще, можливо, під стимульовану кризу зняти її з посади восени або навесні, коли в неї вже не буде депутатського мандата і вона фактично втратить контроль над своєю фракцією і партією", - додав він.

З іншого боку, відзначив політик, "Юлія Тимошенко сподівається, що за півроку або рік, що їй дадуть, вона зможе так опанувати ситуацією, що вже зможе контролювати цілком Ющенка".

Чорновіл повідомив, що, якщо помаранчева "коаліція усе-таки відбудеться, тоді зрозуміло, Партія регіонів йде в опозицію". "Тут немає жодних проблем. Для нас це не є чимось страшним, важким і нереальним. Ми до цього абсолютно готові", - сказав депутат.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування