Квитки на потяг подорожчають вдвічі

Середа, 12 квітня 2006, 12:06

Міністерство транспорту й зв'язку має намір підвищити тарифи на залізничні перевезення пасажирів на 100% до 2008 року.

Про це заявив у вівторок на брифінгу в Одесі виконуючий обов'язки міністра транспорту й зв'язку Віктор Бондар, передають Українські новини.

Бондар уточнив, що протягом 2 років вартість пасажирських перевезень планується збільшувати на 50% щорічно.

За його словами, тарифи на пасажирські перевезення по залізниці не переглядалися з 1998 року, у результаті чого зараз перевезення 1 пасажира на 10 кілометрів коштує 0,04 гривні.

"Таких тарифів немає ніде в Європі. Збитки ж залізничних пасажирських перевезень в 2005 році перевищили 2 млрд. гривень", - сказав Бондар.

Бондар вважає, що збільшення тарифу на пасажирські перевезення серйозно не позначиться на добробуті населення, тому що зросте його заробітна плата й пенсія.

"Звичайно, якби протягом останніх 7 років тарифи щорічно збільшувалися на 10%, то пасажири цього підвищення не відчули б взагалі. Але з політичних міркувань цього не робилося, і тепер підвищувати тарифи доводиться значно швидшими темпами", - сказав Бондар.

Він додав, що тарифи за перевезення вантажів по залізниці найближчим часом зростати не будуть.

Як повідомлялося, у квітні 2005 року Мінтрансзв'язку підвищило тарифи на залізничні перевезення пасажирів у вагонах типу СВ на 50%.

У лютому 2005 року "Укрзалізниця" заявила про намір підвищити тарифи на пасажирські перевезення в 2,3 разу з метою запобігання збиткам, але Мінтрансзв'язку заборонило підвищення.

В 2006 році "Укрзалізниця" не має наміру міняти тарифи на пасажирські перевезення.

Монополіст залізничних перевезень державна компанія "Укрзалізниця" об'єднує 6 залізниць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування