Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українців чекає нова газова атака

Вівторок, 28 березня 2006, 15:49

Міністр палива і енергетики Іван Плачков вважає за необхідне перехід на економічно обґрунтовані тарифи на газ і електроенергію для всіх категорій споживачів.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції в Києві.

При цьому міністр зазначив, що тарифи на газ і електроенергію для населення, "напевно, найнижчі в світі, вони навіть нижчі, ніж в Російській Федерації, і не переглядалися з 1999 року".

Плачков також підкреслив, що сьогодні НАК "Нафтогаз України" продає газ для окремих категорій споживачів – населення, теплокомуненерго - за збитковими цінами

"Тому підготовлене відповідне рішення і уряди, і НКРЕ (з доведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня), для того, щоб збалансувати фінансовий стан НАК "Нафтогаз", - зазначив він.

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) планує 30 березня знов розглянути питання підвищення тарифів на електроенергію, а також на газ для населення.

На порядку денному засідання - питання "про внесення змін у постанову НКРЕ від 10 березня 1999 року №309 "Про тарифи на електроенергію, яка відпускається населенню і населеним пунктам", а також питання "про затвердження граничного рівня оптової ціни на природний газ для підприємств, які поставляють природний газ для населення і роздрібних цін на природний газ, який використовується для потреб населення".

30 березня НКРЕ планує також розглянути питання щодо затвердження граничного рівня оптової ціни на природний газ, який використовується для потреб бюджетних організацій, а також затвердження граничних рівнів оптових цін на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики, теплових електростанцій, електроцентралей і котельних суб'єктів господарювання, зокрема блокових (модульних) котельних.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування