Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ківалов думає, що СБУ "влаштувала чехарду", бо заплуталася

Неділя, 26 березня 2006, 22:53

Колишній голова Центральної виборчої комісії Сергій Ківалов вважає безпідставними обвинувачення, висунуті Службою безпеки Олександру Скопу, який був начальником Управління інформаційного забезпечення ЦВК під час президентських виборів 2004 року.

"Він (Скоп) у нас працював у другому турі. Скарги всі були на перший тур. Я думаю, що тут якесь непорозуміння… Заплуталися… М`яко кажучи", - сказав Ківалов журналістам у неділю у Києві, повідомляє УНІАН.

"Чому? Тому що мені сказали, що шукають іншого, Коткова шукають, а затримали цього. Загалом, така чехарда", - додав він.

Ківалов зазначив, що нині ніхто не займається питанням про нібито роботу транзитного серверу під час президентської кампанії 2004 року. Ківалов припустив, що, "мабуть, після виборів детальніше розбиратимуться".

Разом з тим, відповідаючи на запитання, чи мав він сам якесь відношення до Управління інформаційного забезпечення ЦВК, Ківалов відповів:

"Він (Скоп) був сам начальником управління, командувати він міг тільки сам собою. Я технічним управлінням не займався. У мене був секретаріат. А це управління входило в секретаріат…".

Водночас, Ківалов вважає, що інформація про наявність нібито транзитного серверу "придумана штучно".

"Я вам хочу сказати. Він (транзитний сервер) жодних юридичних наслідків не несе. Якби навіть це було, то ніяких юридичних наслідків немає, тому що ЦВК підбиває підсумки не за сервером, не за тією інформацією, яка зосереджена в цьому Управлінні, а за печатками, за протоколами з мокрими печатками", - сказав він.

На запитання, чи викликали його для дачі пояснень до правоохоронних органів, Ківалов відповів, що останній раз давав пояснення відповідним відомствам, приблизно, 1,5 роки тому.

Як відомо, раніше Шевченківський районний суд м. Києва узяв підписку про невиїзд з колишнього начальника Управління інформаційного забезпечення ЦВК Скопа, який був затриманий СБУ за підозрою в махінаціях з інформаційною системою "Вибори" під час обрання президента в 2004 році.

Представники СБУ і Генпрокуратури наполягали на арешті Скопа, який звинувачується в зловживанні службовим положенням і втручанні в роботу комп`ютерної мережі ЦВК під час виборів президента в 2004 році.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування