Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щербаня хотіли звільнити, але до нього доберуться після виборів

Субота, 25 березня 2006, 15:30

Засідання американського суду з приводу депортації екс-губернатора Сумської області Володимира Щербаня не відбулося 17 березня, оскільки адвокати подали клопотання про необхідність його звільнення.

Про це повідомив у суботу на прес-конференції керівник Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Кирило Куликов.

"17 числа (як планувалося) слухання на відбулося, адвокати подали клопотання про необхідність звільнення Щербаня", - повідомив Куликов.

Разом з тим, керівник українського Інтерполу підкреслив, що "поки він (Щербань) має у своєму розпорядженні кошти, питання з його депортацією буде відкладатися".

Куликов запевнив, що українські правоохоронні органи будуть продовжувати дії стосовно Щербаня.

"Я вважаю, що імунітет (депутатська недоторканність) закінчиться, коли депутати нової обласної ради приймуть присягу", - сказав він, при цьому підкресливши, що після зняття недоторканності правоохоронні органи "зможуть зайнятися депортацією".

Як раніше повідомляв Куликов, відпущений під заставу в $2 млн. Щербань буде знаходитися на свободі на території Америки до березня 2006 року, поки його справа про депортації буде слухатися в суді. Він нагадав, що Щербань був затриманий не як людина, обвинувачувана на території України, а як порушник міграційного законодавства Америки.

В Україні Щербань підозрюється в здійсненні злочинів за ознаками ст. 189 ч.2 (вимагання) і ст. 365 ч.1 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування