Підлеглі Луценка стріляли у соратника Кличка

Середа, 22 березня 2006, 09:14

У ніч на середу співробітник міліції важко поранив з табельної вогнепальної зброї активіста громадянської партії "Пора" Олександра Глобенка, повідомляє прес-служба партії.

Глобенка було поранено у спину під час затримання при поширенні агітаційних матеріалів партії "Пора".

Глобенко - сімнадцятирічний активіст "Пори", студент Національного аграрного університету.

У заяві київського міського штабу "Пори-ПРП" йдеться про те, що юнак виконав вимогу міліціонера і ліг обличчям додолу, не чинячи опору, у той час як той намагався надягти на нього наручники.

Саме тоді було здійснено постріл йому в спину.

У заяві говориться, що члени оперативної групи Голосіївського районного управління міліції, які прибули на місце події, грубо порушили норми чинного законодавства.

"Вони не тільки відмовилися пред'явити свої посвідчення представникам київської організації "Пори", але й намагалися приховати сліди злочину.

"Крім того, ті, що прибули з райуправління не взяли під охорону місце злочину, залишили без догляду речові докази, не взяли під варту самого міліціонера", - заявляє "Пора-ПРП".

Глобенку було зроблено термінову операцію. Зараз він знаходиться в реанімаційному відділенні однієї з київських лікарень. Юнак втратив 4 літри крові і потребує донорської допомоги.

"Міський штаб Блоку Віталія Кличка "Пора"-ПРП" вимагає негайно об'єктивно розслідувати трагічну ситуацію", - йдеться у заяві.

Лідер блоку "Пора-ПРП", кандидат на посаду київського міського голови Віталій Кличко знаходиться поруч з постраждалим юнаком. Штаб блоку докладає зусиль до організації донорської допомоги.

У головному управлінні МВС України в Києві підтвердили інцидент, однак подробиці не повідомляються у зв'язку з тим, що йде службова перевірка.

ПОРА просить усіх небайдужих громадян надати допомогу пораненому. Терміново необхідна для переливання кров групи ІІ+. З пропозиціями звертатися до Аркадія Шестобаєва тел. 8-050-684-21-76.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування