Прокуратура зізналась у сумнівності справи проти соратника Ахметова

Вівторок, 21 березня 2006, 10:07

У прокуратурі Донецької області немає і ніколи не було кримінальних справ, де є 100%-а гарантія притягнення голови облради Бориса Колесникова до кримінальної відповідальності.

Про це на прес-конференції у Донецьку в понеділок заявив прокурор області Олексій Баганець, повідомляє прес-служба Донецької облради.

"Насамперед, я вам заявляю стовідсотково, що в нас кримінальних справ, де, як ви кажете, 100% гарантії притягнення Колесникова до кримінальної відповідальності, немає і ніколи не було", - сказав він.

Як відомо, раніше обвинувачувач Колесникова Борис Пенчук на презентації своєї книги "Донецька мафія" заявив, що в прокуратурі Донецької області нібито знаходиться безпрограшна справа проти Колесникова № 81-251.

За словами прокурора, "у березні або квітні місяці, коли була порушена кримінальна справа щодо Колесникова, то всі кримінальні справи, матеріали, по яких, на думку оперативних служб органів внутрішніх справ, міг проходити Колесников, вони всі були вилучені Генеральною прокуратурою".

"Навіть я потрапив у халепу одного разу. Була ситуація на зустрічі з вами мені ставили запитання, чи знайшли справу за фактом замаху на вбивство Пенчука. І я те, що мені тоді повідомляли, інформували, що знайшли, я так і сказав. Потім мені дзвонить слідчий Генеральної прокуратури і каже: "Як же так ви сказали, що знайшли, якщо його дотепер немає?", - розповів Баганець.

"Я тоді почав проводити службове розслідування, встановив, ніхто мені не зізнався, хто мені говорив, що така справа є. Але там же було настільки все перекручено, що справа не за фактом замаху на вбивство порушувалася, незважаючи на те, що в людину, нібито, стріляли, а справа порушена за ст. 206.3 (злісне хуліганство). 8 місяців ця кримінальна справа лежала в сейфі в управлінні карного розшуку", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування