Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров доручить вивчити компромат Бакая

Четвер, 2 березня 2006, 10:07

Якщо екс-керівник Держуправління справами Ігор Бакай оприлюднить серйозну інформацію в ефірі каналу "Інтер", її перевіркою займуться відповідні органи, думає глава українського уряду Юрій Єхануров.

Про це заявив у вечірньому ефірі телеканалу "УТ-1".

Єхануров підтвердив висловлені в середу побоювання представників "Нашої України" про те, що інформація, яку збирається надати Бакай, може бути компроматом.

"Звичайно, а інакше чого б вони витягли... Це, знаєте, рояль у кущах. От зараз будуть до виборів такі люди вискакувати і раптом десь ще з'явиться Боделан, потім ще хтось, тобто всі ті, хто там ховається", - сказав він.

Також Єхануров відзначив, що Бакай ризикує, якщо дійсно має намір відвідати студію телеканалу "Інтер" в Україні.

"Сьогодні Міністр Луценко мені сказав, що він дуже просить російських колег своїх затримати його (Бакая - ред.) як кримінального злочинця і доставити на територію України", - пояснив прем'єр.

На думку Єханурова, цей епізод ніяк не вплине на одержання ліцензії компанією "Укргаз-Енерго". "Зараз працює НКРЄ, і комісія повинна визначитися з питанням, у них є десять днів, нехай вони працюють, а потім скажуть свою точку зору", - сказав він.

Нагадаємо, у вересні 2005 року слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури України і прокуратури Києва завершили досудове слідство у справі Бакая.

Йому інкримінується здійснення злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.3 ст.365 Кримінального кодексу (зловживання службовим становищем і перевищення службових повноважень). Сума заподіяного державі збитку складає 363,5 млн.грн. Як організатор і виконавець цього злочину Бакай оголошений у міжнародний розшук.

У липні 2005 року Генеральна прокуратура Російської Федерації у відповідь на клопотання Генеральної прокуратури України офіційно повідомила, що Бакай є громадянином Росії і не може бути виданий Україні для притягнення до кримінальної відповідальності і суду.

Виходячи з вимог міжнародних конвенцій і інших міжнародно-правових договорів, кримінальна справа щодо Бакая в обсязі 100 томів передається Генеральній прокуратурі Російської Федерації для притягнення до кримінальної відповідальності відповідно до законодавства Росії.

У зазначеній кримінальній справі виділені матеріали і продовжується досудове слідство у відношенні інших посадових осіб Державного управління справами, що є громадянами України.

Ліга

Читайте також про особливості передвиборчої кампанії в розділі "Вибори"

Ні Ющенко, ні Янукович не обійдуться без Литвина

Для Тимошенко Ахметов - остання надія

На виборах у Києві з'явився віртуальний блок?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування