Екс-підполковник ФСБ заявив на Марчука в прокуратуру

Субота, 18 березня 2006, 15:45

Колишній підполковник ФСБ Росії Олександр Литвиненко подав заяву в Генпрокуратуру України з проханням дати правову оцінку діям Євгена Марчука.

Як повідомив Литвиненко в суботу "Українській правді", заяву Генпрокуратурою прийнято.

Як відомо, у квітні 2005 року Литвиненко заявив про причетність Марчука до прослуховування кабінету екс-президента України Леоніда Кучми.

Реклама:

Марчук 2 квітня в інтерв'ю газеті "День" спростував ці звинувачення, назвавши замовниками поширення цієї інформації "тих, хто панічно боїться неухильного розкриття всієї злочинної схеми: замовників, організаторів убивства Георгія".

Литвиненко заявив, що відносить ці обвинувачення до себе особисто. "Нібито я боюся розкриття злочинної схеми і роблю все, щоб відвернути увагу від справжніх винуватців", - сказав він.

Як пояснив Литвиненко, у зв'язку з публікацією в "Українській правді" записів одкровень Миколи Мельниченка, що підтверджує оприлюднену ним раніше інформацію, він вимагає від Генпрокуратури дати правову оцінку висловленням Марчука.

ВІДЕО ДНЯ

Екс-підполковник ФСБ розцінює слова Марчука як наклеп, а також як тиск на нього як на свідка в справі Гонгадзе.

"З нас хтось злочинець – або я, або Марчук. Або я оббрехав Марчука, або він мене. Якщо я оббрехав Марчука, я готовий нести за це відповідальність", - сказав Литвиненко.

У випадку ж підтвердження правдивості висловлювань Литвиненка, за його словами, Генпрокуратура також зобов'язана порушити кримінальну справу проти Марчука за організацію незаконного прослуховування кабінету Кучми.

Він також розповів, що зробив свою заяву в квітні минулого року тільки після того, як сам Мельниченко категорично відмовився давати свідчення прокуратурі. До цього моменту, за його словами, він і Фонд громадянських свобод Бориса Березовського всіляко умовляли Мельниченка дати свідчення.

"А коли я почав давати свідчення в прокуратуру, Марчук і Мельниченко почали обмовляти мене", - сказав він.

Литвиненко, який одержав політичний притулок у Великобританії і проживає в Лондоні, повідомив, що не збирається поки приїжджати в Україну.

"Але якщо мене викличуть до суду у справі Гонгадзе і забезпечать безпеку - звичайно, я приїду", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: