Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати вибрали місце для клітинки, щоб за них голосувати

Четвер, 9 лютого 2006, 17:38

Верховна Рада внесла зміни в закони про вибори народних депутатів, депутатів місцевих рад, спрямовані на удосконалення виборчого законодавства.

За закон про внесення змін у деякі закони України в четвер проголосував 361 народний депутат з 396, що зареєструвалися в залі.

Законом, зокрема, встановлюється, що Центральна виборча комісія забезпечує виготовлення однакової кількості інформаційних плакатів партій і блоків з розрахунку не менш двох екземплярів кожного плаката на кожну виборчу дільницю.

Крім того, законом уточнюється форма бюлетеня для голосування.

Тепер у бюлетенях будуть зазначені: визначений жеребкуванням номер партії або блоку, повна назва партії або блоку з обов'язковою вказівкою партій, що входять у блок, також вказуються прізвища, імена, по батькові перших п'яти номерів партії або блоку.

Відповідно до закону, між номером кожної партії або блоку і назвою партії або блоку розміщається порожня клітинка, призначена для оцінки виборця.

Після переліку партій і блоків у бюлетені розміщується текст: "не підтримую жодного з кандидатів у народні депутати від жодної політичної партії, виборчого блоку політичних партій" і ліворуч біля цього тексту розміщується порожній квадрат для оцінки при голосуванні.

Крім того, вносяться зміни в закон "Про вибори депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів". Відповідно до змін, назви місцевих організацій і партій (блоків) у виборчому бюлетені розміщують у порядку, визначеному жеребкуванням, що проводиться територіальною виборчою комісією.

Порядок розміщення у виборчому бюлетені аналогічний порядкові розміщення партій та блоків у бюлетенях для виборів депутатів у Верховну Раду.

Далі, законом також встановлюється, що під час підрахунку голосів частина бюлетенів, підрахунок яких ще не проводився, повинні бути поміщені у виборчу урну, що знаходиться в полі зору членів дільничної виборчої комісії.

Закон набирає сили з дня його опублікування.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування