Поки Івченко хвалив себе за досягнення, йому понизили рейтинг

Вівторок, 7 лютого 2006, 13:58

Незалежне рейтингове агентство "Кредит-Рейтинг" оголосило про призупинення довгострокового кредитного рейтингу НАК "Нафтогаз України".

Як повідомили УНІАН в агентстві, рішення викликане невизначеністю перспектив довгострокового розвитку компанії і ступеня дії чинників, які мають ключовий вплив на кредитоспроможність НАК "Нафтогаз України".

Там також наголосили на ненаданні керівництвом компанії необхідних рейтинговому агентству коментарів і роз'яснень.

НОВИНИ ТаблоID

Водночас керівник "Нафтогазу" Олексій Івченко на прес-конференції у вівторок заявив, що ситуація зі сплатою НАКом кредитів є стабільною і "жодних проблем зі сплати відсотків і тіла кредитів немає".

"Наш кредитний портфель від капіталізації "Нафтогазу" на сьогодні складає до 17%. Всі подібні структури, в тому числі і "Газпром", закредитовані до 70%. Це нормальна міжнародна практика таких корпорацій", - завірив він.

Крім того, за словами Івченка, багато іноземних компаній пропонують "Нафтогазу" свої послуги з кредитування.

Як відомо, довгостроковий кредитний рейтинг НАК "Нафтогаз України" було присвоєно агентством "Кредит-Рейтинг" 13 січня 2005 року на рівні "uaАА" за українською національною шкалою.

11 листопада 2005 року агентство знизило кредитний рейтинг НАК "Нафтогаз України" до рівня uaА, змінивши прогноз рейтингу на негативний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування