Литвин боїться вибухів в парламенті

Понеділок, 6 лютого 2006, 18:12

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що прийнятий парламентом закон про тимчасові слідчі комісії Верховної Ради є "вибухонебезпечним".

Про це він сказав в понеділок на засіданні громадсько-політичної ради при голові ВР.

За словами спікера, навколо цього "буде багато спекуляцій".

НОВИНИ ТаблоID

Литвин зазначив, що це виходитиме з того, що Ющенко позиціонує себе з однією політичною силою.

Як повідомлялося, 19 січня 2006 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про тимчасові слідчі, спеціальну тимчасову слідчу і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України".

Законом визначається процедура створення і формування персонального складу тимчасової слідчої комісії Верховної Ради. Слідча комісія створюється, якщо за це проголосувало не менше однієї третини конституційного складу ВР.

Також може створюватися спеціальна тимчасова слідча комісія для проведення розслідування у справі про усунення президента з поста у порядку імпічмента (далі – спеціальна слідча комісія). До її складу входять народні депутати, спеціальний прокурор і три спеціальні слідчі.

Спеціальна слідча комісія у визначений ВР термін, але не пізніше, ніж через два місяці після її створення, подає Верховній Раді висновки і пропозиції щодо розслідування фактів, висловлених у заяві про здійснення президентом державної зради або іншого злочину.

Але термін діяльності спеціальної слідчої комісії не повинен перевищувати трьох місяців.

УНІАН

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування