Тимошенко та Януковича призначили відповідальними за заворушення

П'ятниця, 24 лютого 2006, 13:18

Блок "Наша Україна" звинувачує фракції БЮТ, Литвина та "Партії регіонів" у зраді національних інтересів.

Таку позицію "Наша Україна" висловила стосовно голосування у Верховній Раді щодо подолання вето президента на Закон "Про місто-герой Севастополь".

"Це свідчить про чергову активізацію альянсу ТЛЯ (Тимошенко-Литвин-Янукович) в парламенті. Це голосування підриває суспільно-політичну стабільність в регіоні та створює загрозу національній безпеці України ", - йдеться у заяві прес-служби блоку.

"Фракції політичного союзу ТЛЯ своїм рішенням вкотре довели, що вони виступають політичним "анклавом" іноземної держави в Україні і намагаються будь-якими можливими методами послабити її суверенітет і державну незалежність", - передає прес-служба.

У заяві зазначається, що "найприкрішим є те, що в цьому безвідповідальному, антиукраїнському шабаші активну участь беруть їх колишні соратники по Майдану – Блок Юлії Тимошенко".

"Еволюція цієї політичної сили від революційного радикалізму до виконавця кремлівської політики викликає лише розчарування, адже цим голосуванням БЮТ, по суті, "здає" Крим Росії та ставить під загрозу виконання планів щодо виведення баз ЧФ РФ з АР Крим", - йдеться в заяві.

Зі свого боку "Наша Україна" заявляє, що "вся відповідальність за можливе загострення конфліктних ситуацій в автономії та м. Севастополі, зокрема, лягає на політичні сили, котрі голосували за це зрадницьке рішення".

Закон "Про місто-герой Севастополь" визначає спеціальний статус м. Севастополя, специфіку його адміністративно-територіального устрою та особливості здійснення виконавчої влади та місцевого самоврядування у місті відповідно до Конституції України.

20 липня 2005 президент Віктор Ющенко наклав вето на цей закон, звернувши увагу ВР на те, що він не може бути підписаний, оскільки суперечить Конституції України.

Зокрема, закон "запроваджує таку модель, яка унеможливлює ефективне функціонування державної влади, здійснення місцевого самоврядування, породжує умови для постійних конфліктів між відповідними органами, створює суттєві перешкоди для забезпечення виконання міжнародних зобов'язань України".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування