Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Людина Литвина і Коломойський перед виборами вирішили продати завод

Понеділок, 20 лютого 2006, 09:43

Співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський і співвласник групи "Континіум" Ігор Єремєєв почали переговори про об'єднання своїх пакетів НПЗ "Галичина" для спільного продажу.

"Така пропозиція Єремєєву вже зроблена і попередня згода про спільну угоду вже є, але жодні документи поки не підписані", - сказало "Делу" джерело, близьке до переговорів.

На думку начальника управління фінансових інструментів Ерика Наймана, об'єднання пакетів при продажі може означати, що продавці можуть одержати премію - "до 30%".

За словами джерела, учасниками переговорів розглядаються два основні сценарії продажу 74,3% пакета "Галичини".

Перший, зазначив він, коли спільний продаж пакетів Єремєєва і групи "Приват" буде проведений третьою особою на відкритому аукціоні.

Другий сценарій, за якого група "Приват" прямо викупить пакет Єремєєва.

"У партії "Народний блок Литвина" є потреба в подальшому фінансуванні, тому Єремєєв може погодиться на це", - пояснило джерело.

"Дело" також пише, що аукціон може бути проведений "під конкретного покупця – "Укрнафту" - держпідприємство, яке контролюється групою "Приват".

"Також не виключено, що "Укрнафта" може викупити пакет через посередника – щоб уникнути політичного тиску (депутати можуть звинуватити підприємців у виведенні державних коштів з "Укрнафти")", - пише газета.

Один із впливових представників групи "Приват", на умовах анонімності стверджує, що "Єремєєв уже не власник підприємства".

Водночас сам Єремєєв, заявив, що "пакет "Галичини" не продавав".

У групі "Приват" факт переговорів, які розпочалися, коментувати відмовилися.

Керівник Приватбанку Олександр Дубілет зазначив, що про переговори Коломойського й Єремєєва з приводу спільного продажу пакета "Галичини" "нічого не знає".

Як пише газета, Єремєєв володіє через свої структури 41% акцій "НПК "Галичина" і "повністю контролює всі грошові потоки підприємства, не допускаючи до них власників великих пакетів" – групу "Приват" (контролює 33,3%) і державу (25%).

Як відомо, Єремєєв є депутатом з Народної партії Володимира Литвина і йде на вибори 7 номером у його списку.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування