Тарасюк натякнув, що росіянам доведеться розоритися на $4 мільярди

П'ятниця, 17 лютого 2006, 10:02

Командуванням російського Чорноморського флоту в Криму не дотримується українського законодавства, заявляє міністр закордонних справ Борис Тарасюк.

"Російські військові не повідомляють українську владу про пересування військової техніки та своїх підрозділів поза межами постійної дислокації, що є порушенням базових угод 1997 року. Справа дійшла до "рукоприкладства" щодо українських громадян, навіть наруги над нашим національним прапором", - сказав Тарасюк в інтерв'ю "Время новостей".

"Якщо росіянам не подобається українське законодавство, то їм треба або порушити питання про виведення свого флоту, або навчитися жити відповідно до положень базових угод", - додав він.

Крім того, за словами міністра, Україна наполягає на негайній інвентаризації всіх об'єктів, які використовує ЧФ РФ, "фіксації їхнього стану і підписання угод оренди на ринкових принципах".

"Сторони повинні виходити з ринкових цін на оренду земельних ділянок, військових об'єктів, приміщень. Поки ж тільки від незаконної комерційної діяльності російських військових зі здачі об'єктів, призначених в оренду Чорноморському флоту, бюджет Севастополя втратив мільйони доларів", - відзначив він.

Говорячи про ціну орендної плати за використовувані ЧФ РФ об'єкти в 1,8 млрд доларів, яку називав секретар РНБО Анатолій Кінах, Тарасюк сказав, що "це попередня оцінка".

"Остаточна цифра буде визначена після проведення повної інвентаризації земельних ділянок, пірсів і бухт. Деякі експерти називають суму в 4 млрд дол. на рік", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування