Єхануров має намір кинути через Лукашенка трубу

Четвер, 16 лютого 2006, 13:20

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров заявляє про намір шукати шляхи транспортування каспійської нафти через Білорусь, якщо Польща відмовиться від проекту добудування нафтопроводу "Одеса-Броди" до Плоцька.

Про це він заявив в інтерв'ю польському щоденнику Gazeta Wyborcza, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Єхануров зазначив, що Кабінет міністрів дуже зацікавлений у добудуванні нафтопроводу "Одеса-Броди" до Плоцька і хотів би створити спільне польсько-українське або міжнародне підприємство для здійснення цього проекту.

"Якщо поляки не погодяться, я буду намагатися відкрити шлях для каспійської нафти через Білорусь і далі через Литву до берегів Балтійського моря", - сказав прем'єр.

Він додав, що уряд уже почав переговори з цього питання з керівництвом Білорусі. "Ми вже почали переговори з Мінськом", - зазначив Єхануров.

На зауваження журналіста, чи є така постановка питання шантажем Польщі, Єхануров спростував таке трактування, назвавши свій намір альтернативним варіантом.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр Польщі Казимеж Марцинкевич у листопаді 2005 року обіцяв вирішити питання добудування нафтопроводу "Одеса-Броди" до Плоцька.

У липні 2004 року державні нафтотранспортні компанії "Укртранснафта" і польська Rern Przyjazn створили СП "Сарматія" для реалізації проекту Євроазійського нафтотранспортного коридору на базі трубопроводу "Одеса-Броди-Плоцьк".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування