Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новий друг Ющенка таки одержить український газ

Середа, 4 січня 2006, 12:20

Спільне підприємство (СП) НАК "Нафтогаз України" і RosUkrEnergoА.G. буде поставляти природний газ до Молдови.

Про це повідомив міністр палива та енергетики України Іван Плачков журналістам у Києві в середу по поверненні з Москви, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні також вирішене питання постачань до Молдови. Це буде здійснювати спільне підприємство, і забезпечувати баланс газу Молдови. Я вважаю, що це буде прийнятним варіантом як для Молдови, так і для України", - сказав міністр.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко повідомив, що "газ, який буде поставлятися Молдові, фактично буде йти з українського балансу".

"Це буде той профіцитний газ, який СП буде закуповувати і продавати для Молдови. Я думаю, що умови для Молдови будуть економічно набагато більш вигідними, ніж пропоновані раніше", - припустив Івченко.

СП буде створено на паритетних засадах і зареєстровано на території України протягом січня поточного року. Підприємство, за словами Плачкова, очолить представник української сторони.

***

Водночас офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов повідомив, що договір про постачання російського газу до Молдови буде підписаний найближчим часом.

За його словами, "переговори вже закінчуються й у скоре договір буде підписаний", передає "Ехо Москви".

Купріянов підкреслив, що "зараз енергобезпеці Європи вже нічого не загрожує, постачання газу йде планомірно, без перебоїв".

Як повідомлялося, Молдова не погоджувалася з заявленою Росією ціною на газ. Президент України Віктор Ющенко заявляв, що Україна готова допомогти Молдові власним газом. У вівторок Ющенко і президент Молдови Володимир Воронін закликали Євросоюз допомогти у вирішенні газових суперечок з Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування