Росія й Україна принесли ЄС "гарну новину"

Вівторок, 3 січня 2006, 14:49

Європейська комісія називає "гарною новиною" поновлення переговорів між Києвом і Москвою по врегулюванню газової кризи і висловлює впевненість у тому, що ситуація буде вирішена.

Відповідну заяву у вівторок у Брюсселі оприлюднив Європейський комісар з енергетики Андріс Пібалгс, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сторони відновили переговори в Москві і це дуже підбадьорююча новина. Ми впевнені, що газова суперечка між Україною і Росією буде вирішена, і постачання газу в Європу будуть ефективними", - сказав він.

Крім того, він повідомив, що обсяги поставок газу в Європу й Україну відновлені в повному обсязі.

Водночас, як повідомляють "Новини-Україна", офіційний представник Газпрому Сергій Купріянов в ефірі "Эха Москвы" заявив, що в Росії є всі можливості домовитися з Україною щодо поставок російського газу в двосторонньому режимі.

Він повідомив також, Газпром повною мірою доводить до європейських партнерів "ту інформацію, яка підтверджує факт несанкціонованого відбору газу, призначеного для європейських споживачів, на території України".

"Усі наші партнери, і Євросоюз, безумовно, повинні бути у курсі того, що відбувається, повинні мати всю необхідну інформацію ", - підкреслив Купріянов.

Як відомо, раніше ЄС закликав російську й українську сторони відновити газові переговори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування