Бакай з Москви не може їздити на улюблене сафарі?

Вівторок, 24 січня 2006, 12:53

Керівник Національного бюро Інтерполу Кирило Куликов вважає, що Ігор Бакай буде затриманий при виїзді за межі території пострадянського простору.

"Я вважаю, що він буде затриманий", - сказав Куликов на брифінгу в Києві.

"Бакай є громадянином України і за підозрою в скоєнні низки злочинів він перебуває у міжнародному розшуку. Членами Інтерполу є 182 країни, до міжнародної системи розшуку Інтерпол під'єднані 176 країн", - зазначив Куликов.

Він також повідомив, що, за наявною інформацією, від моменту оголошення Бакая у розшук і його матеріалізації в Росії він не залишав межі цієї країни.

Говорячи про розшук екс-мера Одеси Руслана Боделана, Куликов сказав, що вони отримали офіційне підтвердження надання йому російського громадянства.

"У нас є офіційна інформація, підтверджена бюро по координації боротьби з міжнародною злочинністю, що Боделан є громадянином Росії. Про це ідеться у листі, отриманому нами з головного управління внутрішніх справ у Санкт-Петербурзі", - додав Куликов.

Куликов розповів, що на якийсь час Боделана зняли з системи міждержавного розшуку, який здійснюється на території СНД і сервер якого знаходиться в Москві – однак після звернення міністра внутрішніх справ Луценка до російських правоохоронців Боделана повернули в базу даних.

Куликов, крім того, зазначив, що у них є неофіційна інформація про надання російського громадянства і екс-міністру внутрішніх справ Миколі Білоконю.

Керівник Національного бюро Інтерполу також сказав, що міністр Луценко підіймав під час зустрічі з керівництвом Інтерполу в Ліоні питання, що Росія не видає колишніх українських чиновників часів Кучми, які втекли до Москви.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування