Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко нова версія того, що віддали Росії

Субота, 21 січня 2006, 09:34

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко стверджує, що уряд, ухваливши рішення щодо створення "Нафтогазом України" й "РосУкрЕнерго" спільного підприємства з реалізації газу, поступається партнерові всім за винятком газотранспортної системи.

Про це вона заявила в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV у п'ятницю ввечері.

"Таке СП урядом фактично зафіксовано. Віддано всі наші сховища в користування, всі диспетчерські послуги, віддані всі грошові потоки на створення такого спільного підприємства й віддані, крім того, всі баланси газу. Єдиний актив, що залишився - це наша газотранспортна система", - сказала вона.

Тимошенко також стверджує, що "підприємство "РосУкрЕнерго" працює 50 на 50 між чиновниками двох країн, які зареєстрували його як юридичні особи".

Голова Ради підприємців, народний депутат Ксенія Ляпіна (фракція "Наша Україна"), спростовуючи заяву Тимошенко, заявила, що ніякі активи України в СП передаватися не будуть.

За її словами, у проекті статуту зафіксовано, що місце знаходження СП у формі акціонерного товариства - Україна, його статутний фонд - 5 млн. грн., внески в статутний фонд становлять виключно кошти.

"Гарантую, що уряд Єханурова, повірте, не пропустить у цьому уставі жодної букви, яка б порушувала інтереси України", - сказала Ляпіна.

Як повідомлялося, міністр палива й енергетики Іван Плачков проінформував журналістів про те, що Кабмін на засіданні в п'ятницю прийняв розпорядження про створення "Нафтогазом України" й "РосУкрЕнерго" спільного підприємства з реалізації газу українським споживачам, однак його редакція буде допрацьована.

Статутний фонд СП складе 5 млн. грн., які порівну внесуть НАК "Нафтогаз України" й "РосУкрЕнерго". Плачков також повідомив, що створено робочу групу, що "буде відпрацьовувати статутні документи, їх потрібно погодити у відповідному міністерстві".

Планується, що в суботу Україну відвідають представники RosUkrEnergo, які організують у Києві презентацію діяльності своєї компанії, а також буде підписана угода щодо СП.

Раніше Тимошенко заявляла, що при створенні СП Україна планує вкласти в нього частину своєї газотранспортної системи.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування