Жванія не збирався купувати завод, це усе вороги

П'ятниця, 20 січня 2006, 19:43

Член правління "Народного союзу "Наша Україна", екс-глава МінНС Давид Жванія називає наклепом обвинувачення на його адресу про наміри заволодіти Рубіжанським казенним хімічним заводом "Зоря".

Про це він заявив на прес-конференції в Луганську в п'ятницю.

Він вважає, що "у поширенні подібної неправдивої інформації зацікавлений екс-глава Луганського облдержадміністрації Олександр Єфремов і глава Луганської облради Віктор Тихонов".

"Вони зацікавлені, а хто стоїть за заводом "Зоря" - я не знаю, тому що ніколи цим заводом не цікавився і не вивчав це питання", - сказав Жванія.

За його словами, кілька днів він дзвонив у Міністерство промислової політики.

"Там одержав інформацію про те, що по всіх казенних підприємствах проходить перевірка КРУ і Генпрокуратури по діяльності керівників цих підприємств, і що по них будуть ухвалюватися рішення за результатами перевірок. Відповідно я жодного відношення до КРУ, ні до заводу "Зоря" не маю", - відзначив член правління НСНУ.

Він підкреслив, що публікації щодо заводу з'явилися в пресі напередодні його приїзду в область.

"Ажіотаж почався за місяць до мого приїзду, коли мої опоненти довідалися, що я буду куратором Луганської області від НСНУ. Я вважаю, що йде політична боротьба, на носі вибори. Якщо мої опоненти вирішили використовувати такі механізми, то це називається наклеп. Зі свого боку я такі (методи) не використовую і цим пишаюся", - заявив екс-міністр.

Раніше Луганські ЗМІ повідомляли, що народний депутат Юлій Іоффе і Тихонов заявили про спроби влади змінити керівництво заводу. Вони стверджували про зацікавленість у цьому Жванії.

Рубіжанський казенний хімічний завод "Зоря" виробляє тротил і тротиломісткі вибухові речовини промислового і військового призначення.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування