Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна наїхала на Росію за бойову техніку

Четвер, 19 січня 2006, 12:23

МЗС України закликає Росію не порушувати положення угоди про статус і умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України, зокрема положення щодо місць дислокації військовослужбовців ЧФ РФ.

Про це заявив у четвер на брифінгу керівник прес-служби МЗС України Василь Філіпчук.

"Ми чітко вимагаємо від російської сторони дотримання положень угод щодо місць дислокації військовослужбовців РФ", - сказав він.

За словами Філіпчука, з цього приводу МЗС України направило ноту Російській Федерації.

"Самовільне перевезення військових формувань іншої держави по території України є абсолютно безсумнівним порушенням пункту 5 статті 15 Міждержавної угоди про статус та умови перебування ЧФ на території України. Пересування, пов’язані з діяльністю військових формувань поза місцями їхньої дислокації, можливе лише за узгодженням з компетентними органами України", - наголосив речник МЗС.

Філіпчук також відмовився відповідати на питання, яку саме важку бойову техніку було завезено російською стороною на мис Сарич.

Він зазначив, що в Україні не хочуть, щоб подібні провокативні кроки, як пересування військової техніки, використовувалися для створення інформаційних приводів з метою нагнітання ситуації.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування