Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни кажуть, що в них відбирали ще один маяк

Субота, 14 січня 2006, 14:00

Група українських громадян спробувала в суботу проникнути на військовий об'єкт Чорноморського Флоту - маяк Сарич (південний берег Криму).

Цю інформацію, розповсюджену деякими кримськими ЗМІ, підтвердив "Интерфаксу-АВН" помічник головкому ВМФ РФ капітан I рангу Ігор Дигало.

Він повідомив, що "група із семи громадян спробувала проникнути на об'єкт гідрографічної служби Чорноморського Флоту маяк Сарич, однак ця спроба була припинена охороною об'єкта".

Представник ВМФ не уточнив подробиці - ким були ці громадяни. Дигало нагадав, що після того, як у п'ятницю українські власті захопили Ялтинський маяк, охорона всіх об'єктів Чорноморського Флоту посилена.

Він також повідомив, що за наказом головнокомандуючого ВМФ Росії адмірала Володимира Масорина визначена група представників командування Чорноморського флоту для ведення переговорів по звільненню Ялтинського маяка.

Очолив цю групу начальник штабу Чорноморського флоту віце-адмірал Віктор Мардусин.

"Перед цією групою поставлена задача домогтися звільнення військового об'єкта ЧФ від сторонніх осіб і забезпечити функціонування маяка в інтересах безпеки мореплавання в районі Чорного моря", - сказав він.

Очікується, що переговори з представниками гідрографічної служби Міністерства транспорту України і керівництва Ялтинського порту відбудуться в другій половині дня в суботу.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування