Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі і комуністи заважають Ющенку захистити Єханурова

Четвер, 12 січня 2006, 11:06

Фракції "Регіони України" і Комуністичної партії не братимуть участі в голосуванні по обранню суддів Конституційного суду.

У ході обговорення питання про обрання суддів КС за квотою парламенту в четвер член фракції "Регіони України" Олександр Стоян відзначив, що президент Віктор Ющенко заявив про неконституційність прийнятого рішення про відставку уряду Юрія Єханурова і не виключає можливості звертання в КС як по цьому питанню, так і з інших питань.

У зв'язку з цим Стоян підкреслив, що розгляд питання про обрання суддів КС "не на часі".

У свою чергу, член фракції КПУ Юрій Соломатін також заявив про те, що фракція комуністів не братиме бюлетені для голосування.

Глава комітету з питань правової політики Верховної Ради України Василь Онопенко повідомив про те, що комітет розглядав 7 кандидатур.

Комітет пропонує винести на голосування кандидатуру Василя Бординюка, Петра Воробья, Івана Голосниченка, Івана Вернидубова, Марії Маркуш, Олега Литвака і Петра Стецюка.

Глава лічильної комісії Валерій Мішура виступаючи з парламентської трибуни в четвер повідомив про те, що передбачається, що голосування про обрання суддів КС почнеться в 12.00.

За словами Мішури, голосування буде проводитися двома бюлетенями. Один про обрання суддів КС і інший бюлетень про призначення членів вищої ради юстиції.

Членами Вищої ради юстиції пропонується призначити Валерія Євдокимова і Леоніда Черновецького.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: