Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвину не подобається, що проти нього вийняли карту з рукава

Середа, 7 грудня 2005, 18:25

Використання в ході парламентської виборчої кампанії фігури екс-майора держохорони Миколи Мельниченка свідчить про те, що позиція спікера парламенту Володимира Литвина не влаштовує деякі політичні сили.

Таку думку Литвин висловив в середу на прес-конференції, у ході офіційного візиту в Росію, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Литвин назвав абсурдом обвинувачення, що звучать на його адресу, пов'язані із записами, зробленими Мельниченком, а також убивством українського журналіста Георгія Гонгадзе.

Литвин підкреслив, що спочатку його звинувачували в тому, що він із самого початку знав про те, що готуються замахи на Гонгадзе, а тепер говорять про те, що він є організатором і, можливо, виконавцем.

"Очевидно, що не влаштовує моя позиція в Україні, тому привезли - вийняли з рукава, як деякі вважають, головний козир", - відзначив Литвин.

Спікер також підкреслив, що якщо мова йде про те, щоб установити істину, тоді незрозуміло, чому Мельниченко приїхав в Україну тільки зараз.

"У 2004 році проклятий режим пішов у небуття, є демократична влада. Потрібно було приїхати із самого початку і доводити, встановлювати істину", - додав він.

"Приїхали в розпал передвиборчої кампанії, висновок зовсім очевидний. Вам підкажу - проаналізуйте, кому це було вигідно, хто є організатором прослуховування не плівок Мельниченка, а кабінету президента, і ви вийдете на тих, хто був зацікавлений у цій акції", - сказав Литвин.

"Коли про це почали говорити деякі політики, в Україні занервували. Питання: чому, з чого б?", - сказав Литвин.

"Я думаю, що діє принцип - скільки мотузочці не витися, а кінець їй буде", - сказав спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування