Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Німеччині знають, що "Газпром" і корумпованість – синоніми

Вівторок, 27 грудня 2005, 10:32

Автор популярних в Німеччині книг про корупцію Юрґен Рот заявляє про корупцію в російському концерні "Газпром".

За його словами, члени правління "Газпрому" або представники дочірніх компаній цього концерну причетні до корупції, передає Німецька хвиля.

"Як приклад назву Альфреда Коха. Всі ці люди прибули із Санкт-Петербурга. Нагадаю й про те, що один з колишніх членів правління "Газпрому" дістав надзвичайно велику суму грошей і поклав їх на рахунок у Швейцарії", - зазначив він.

Він також розповів, що Швейцарська прокуратура повідомила, що йдеться про два мільярди доларів.

"Газпром" має й дочірнє підприємство, до діяльності якого, як повідомляється, причетні керівники злочинних угруповань з Узбекистану. Досі не закрито справу посередницької фірми "Євралтрансгаз". Підозрюють, що нею неофіційно керує Семен Могилевич, якого вважають одним із лідерів, так званої, російської мафії", - розповів він.

"Перелік подібних прикладів можна продовжувати. Не доводиться сумніватися лише в тому, що "Газпром" - це міцний конгломерат, в якому корупція відіграє головну роль", - зазначив він.

На питання, чому ніхто в Росії не розслідує ці факти, він зазначив, що розслідування деяких справ було зупинено, "а частину працівників, які намагалися вести слідство та дізнатися подробиці, перевили на інше місце служби".

"Газпром" – це держава в державі, тому не існує жодних шансів вжити щось проти всієї цієї протиправної діяльності. Це стосується не тільки Росії, але, скажімо, й України, щодо керівництва якої мали місце спроби шантажу", - зазначив він.

"Те саме відбувається і в Польщі. Зараз новий уряд цієї країни намагається розслідувати діяльність "Газпрому" у Польщі. Там відбуваються якісь зміни, але в самій Росії найближчим часом - принаймні за Путіна - нічого зроблено не буде", - сказав Рот.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування