Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко і Шуфрич зійшлись у поглядах

Вівторок, 20 грудня 2005, 15:33

Лідер Соцпартії Олександр Мороз заявляє, що держбюджет-2006, який у вівторок ухвалила Верховна Рада, доведеться переглядати.

"Ми прекрасно розуміємо, що цей бюджет тимчасової дії", - передає слова Мороза прес-служба СПУ.

"Оскільки після виборів до парламенту і формування коаліції та уряду, потрібно буде переглядати його, враховуючи реальний аналіз всього того, що характеризуватиме бюджетну сферу після березня 2006 року", - зауважив лідер Соцпартії.

"Але це не означає, що ми повинні зараз нищівно критикувати проект. Я вважаю, що бюджет прийнятий оптимальний, який на сьогодні, може приймати Верховна Рада", - додав Мороз.

У той же час лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що "цей бюджет – повний провал соціальної політики". "Бюджет має бути не будь-який, а фаховий та якісний", - підкреслила вона.

"Ніколи ще в історії незалежної України не приймався бюджет з таким дефіцитом. І сьогодні ви ще на півмільярда гривень збільшуєте цей дефіцит. Це безвідповідально!", - заявив у свою чергу член фракції СДПУ(о) Нестор Шуфрич.

"Щоб покрити цей дефіцит, іншої можливості, ніж друк грошей (а це буде означати значне підняття цін), іншого джерела не буде", - зауважив депутат.

"Відповідальність за бюджет, а також за його наслідки, наша фракція нести не буде. І кожний, хто проголосує за цей документ, буде нести відповідальність за реальне підвищення цін, яке відбудеться після його прийняття", - додав Шуфрич.

Цей бюджет Шуфрич назвав бюджетом "роздачі слонів", бо, за його словами, щоб він був ухвалений уряд був згодний на все: "хто що просив, то те й отримував".

Як відомо, у вівторок за держбюджет проголосували 226 депутатів. На його підтримку жодного голосу не дали фракції СДПУ(о), БЮТ, КПУ і Партія регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування