Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для Піскуна Ющенко і Колесников однакові

Вівторок, 8 листопада 2005, 14:00

Колишній генеральний прокурор Святослав Піскун вважає безпідставними звинувачення на його адресу, що справа про отруєння Віктора Ющенка не розслідувалася належним чином.

Про це він заявив у вівторок в інтерв'ю журналістам у Києві після завершення судового засідання з розгляду його скарги на незаконне звільнення президентом з посади керівника Генпрокуратури.

"Говорити про те, що справа про отруєння Ющенка не розслідувалася, я думаю, не можна", - сказав Піскун.

За його словами, "ця справа вивчалася і вивчається, і нічого там такого немає, що свідчило б про бездіяльність кого-небудь, а оцінку може давати або вищестоящий прокурор, або суд".

Продовжуючи цю тему, Піскун ще раз підтвердив, що він особисто не читав матеріалів кримінальної справи про отруєння Ющенка.

"Я не займався функціями контролю і нагляду", - сказав Піскун, пояснивши це тим, що для цього в Генпрокуратурі є відповідні посадові особи. "А що зроблено чи не зроблено по цій справі, час покаже, час покаже…", - додав Піскун.

На запитання, що стосувалося справи голови Донецької облради Бориса Колесникова, Піскун відповів:

"Ви знаєте, ви будете сміятися, але я її теж не читав, я не знаю, що в тій справі Колесникова. Та і не повинен генеральний прокурор читати конкретні кримінальні справи”.

На його переконання, генеральний прокурор організовує роботу Генпрокуратури.

"Я її, мені здається, організовував належно. Я перед народом України зробив те, що я обіцяв зробити народу України, хай тепер вони (нове керівництво Генпрокуратури) зроблять більше!", - заявив Піскун.

Піскун, за його словами, зокрема, обіцяв розкрити та передати до суду справу про вбивство журналіста Ігоря Александрова, розшук вбивць журналіста Георгія Гонгадзе

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування