У Януковича йдуть від промисловості до знань

Вівторок, 29 листопада 2005, 16:42

Голова політради Партії регіонів Микола Азаров заявив, що основною стратегією партії є перетворення промислової економіки на економіку знань.

Про це він заявив, на презентації стратегії економічного розвитку, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Промислова економіка, яка базується на використанні природних ресурсів і фізичної праці, ніколи не забезпечить ні обсягів, ні темпів створення доданої вартості, достатніх, щоби подолати розрив з розвиненими країнами", - зазначив він.

"Єдиний шанс, який повинен стати національною ідеєю і національним вибором – це пріоритетний розвиток паростків пізньоіндустріального укладу, які насправді є в Україні, і перехід до постіндустріальної моделі економіки, в якій доданої вартості створюється значно більше, ніж в економіці індустріальній", - зазначив він.

За його словами, іншого способу подолати двадцятикратне відставання долі ВВП на душу населення просто не існує: "Не може Україна виробити у двадцять разів більше сталі, електроенергії, переробити газу і нафти, виростити хліба".

Він також назвав головні позиції антикризової програми, які закладені в Стратегії економічного розвитку, яку розробила Партія регіонів. Це, зокрема, "оздоровлення виконавчої влади знизу догори завдяки залученню до неї досвідчених і перспективних фахівців без огляду на партійність".

Також до стратегії належать "припинення немотивованого втручання влади в економіку, обмеження фіскального навантаження рівнем не більше 25% від ВВП, гарантування недоторканості прав власності, відродження вільних економічних зон, територій пріоритетного розвитку, технопарків, переорієнтація зовнішньоторгівельної політики на захист інтересів вітчизняного товаровиробника та інше.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: