У Кінаха буде комісія на корупціонерів

П'ятниця, 25 листопада 2005, 20:07

Спеціальна міжвідомча комісія з протидії корупції буде створена при Раді національної безпеки й оборони України.

Про це повідомив секретар РНБО Анатолій Кінах у п'ятницю в Києві по закінченню засідання РНБО.

За словами Кінаха, рішення про створення міжвідомчої комісії було ухвалено на засіданні РНБО в п'ятницю.

"Комісія створюється для більш високої координації дій правоохоронних органів і взаємодії із судовою галуззю влади", - додав він.

Кінах відзначив, що робота даної комісії в першу чергу буде спрямована на протидію корупції у вищих ешелонах влади.

Секретар РНБО також повідомив, що протягом 10-ти днів буде підготовлено проект указу президента України по затвердженню персонального складу комісії, а також будуть розроблені положення про цю комісію.

Кінах також повідомив, що на наступному засіданні РНБО, що відбудеться в першій половині грудня, буде розглянута програма реформування Збройних сил України на 2006-2011 роки.

Кінах повідомив, що на даний час над програмою реформування Збройних сил працюють експерти.

Крім того, РНБО розглянула питання координації дій міністерств і відомств по виконанню програми плану дій Україна-ЄС, Україна-НАТО, у тому числі підготовку до розгляду питань про приєднання України до Плану дій щодо членства.

Кінах відзначив, що "ці всі напрямки вимагають дуже високосистемної професійної координації дій".

Секретар РНБО також повідомив, що на засіданні було розглянуто проект указу президента по створенню системи координації дій з євроатлантичної інтеграції, а також проект указу про створення державних органів.

За словами Кінаха, на основі даних указів буде створена міжвідомча комісія національних координаторів по визначених областях.

У засіданні брали участь Кінах, голова секретаріату президента Олег Рибачук, міністр оборони Анатолій Гриценко, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, міністр закордонних справ Борис Тарасюк, голова Верховного Суду Василь Маляренко, генпрокурор Олександр Медведько, голова національного банку Володимир Стельмах і голова служби безпеки Ігор Дріжчаний.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування