Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Друга Мороза можуть зняти з виборів

П'ятниця, 25 листопада 2005, 09:50

Агітаційний ролик російської партії "Родіна" визнано антиконституційним, що може призвести до зняття партії з виборів у Мосміськдуму.

На засіданні в четвер представники Мосміськвиборчкому визнали кліп "Очистимо Москву від сміття" таким, що порушує закон, повідомляє Газета.ру.

За словами голови виборчкому Валентина Горбунова, ролик визнано "таким, що розпалює міжнаціональну ворожнечу, тобто випущеним з порушенням обмежень першої частини статті 55 виборчого кодексу міста Москви".

Дана оцінка, пояснив Горбунов, буде оголошена представниками комісії в суді.

Зокрема, "постанова Мосміськвиборчкому може бути використана в ході судових слухань по розгляду позову ЛДПР проти "Родіни", повідомляє видання.

Як відомо, даний відеоролик став приводом для позову до "Родіни", яку ЛДПР вимагає зняти з участі у виборчій кампанії в Мосміськдуму в зв'язку з порушенням законодавства.

"По-друге, позов про зняття "Родіни" може подати і сам міський виборчком", - додає Газета.ру.

За словами члена ЦВК Олени Дубровіної, рішення мосвиборчкому цілком може стати вирішальним для суду фактом при ухваленні рішення про зняття "Родіни" з передвиборної гонки.

"Якщо партія вже зареєстрована, скасувати реєстрацію може тільки суд", – пояснила Дубровіна. "Якщо комісія знаходить якісь порушення вже після реєстрації, вона подає позов у суд", - додала вона.

"Звернутися в суд можуть і інші зацікавлені сторони (у даному випадку ЛДПР), які, якщо є констатація антиконституційних дій, можуть вимагати позбавити партію-конкурента реєстрації", – зазначила Дубровина.

У той же час лідер партії "Родіна" Дмитро Рогозін заявив, що рішення Мосміськвиборчкому у відношенні передвиборного ролика свідчить про "намір московської влади, використовуючи адміністративний ресурс, зняти партію з виборів у міську думу".

"У наявності смичка між московською владою, що безпосередньо впливає на виборчу комісію, і ЛДПР; і всі ці дії спрямовані на зняття провідного конкурента з виборів", – зазначив Рогозін.

"Фактично мова йде про тиск на майбутнє рішення Московського міського суду, де буде розглядатися позов ЛДПР до партії "Родіна", – вважає лідер "Родіни".

Рогозін нагадав, що експерти і московська прокуратура, куди на експертизу був відправлений ролик, дотепер не дали правової оцінки цьому провокаційному матеріалу.

Юрист "Родіни" Олександр Шемелєв заявив, що "виборчком є одним з елементів адміністративного ресурсу". "Починається спроба кинути цей ресурс проти партії "Родіна", – вважає Шемелєв.

"Ми будемо оскаржувати це рішення в суді, тому що ми не дозволимо цьому документу з'явитися в суді по позову ЛДПР", – підкреслив Шемелєв. "Тільки суд вправі дозволити, було або не було".

"За законом, зняти партію з виборів можна не пізніше ніж у понеділок, 28 листопада. У принципі, провести суд до цього часу цілком можливо. Одержати коментар Мосміськсуду про дату розгляду позову ЛДПР у четвер увечері виявилося неможливим", - зауважує видання.

Як відомо, у березні Рогозін і лідер Соцпартії України Олександр Мороз підписали договір про співпрацю. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування