Ющенко не посипає голову попелом

Вівторок, 22 листопада 2005, 09:33

За рік після помаранчевої революції новій владі вдалося кардинально змінити атмосферу в українському суспільстві.

Таку думку висловив президент Віктор Ющенко в інтерв'ю агенції Reuters, повідомляє у вівторок прес-служба президента.

"До цієї країни вперше за 14 років прийшла демократія, свобода слова, вільна й конкурентна боротьба. Це гарантія того, що в цій країні буде процвітати політичний прогрес, що тут формуватимуться прозорі економічні рішення", – заявив Ющенко.

"Цей рік був не гіршим в історії країни періодом. І не поспішайте посипати голову попелом – усе вдалося за ці 10 місяців", – додав президент.

У той же час головним завданням найближчого майбутнього Ющенко називає перемогу пропрезидентських сил на парламентських виборах і вважає, що вони мають усі шанси перемогти.

"Перемога в парламенті – це повинна бути друга перемога демократії після того, як рік тому ми перемогли. Є ще час, щоб винести урок з того, що сталося, знайти взаємопорозуміння... Ми будемо говорити про чесні вибори, де не буде використано жодного ресурсу", – заявив Ющенко.

Також президент вважає, що його прихильники зуміють сформувати в парламенті більшість і забезпечити послідовність реформ.

"Можливості сформувати більшість, крім правлячої сили, не має ніхто", – сказав Ющенко і додав: "Будуть повноваження, буде більшість, буде збалансоване управління й динамічна економіка – я в цьому переконаний".

За словами президента, нині "і він сам, і його політична сила мають намір розпочати діалог із близькими до них політичними формуваннями, однак виключають можливість висування ними будь-яких умов".

"Я і моя політична сила налаштовані вести переговори, але без будь-яких умов щодо прем'єрів або тієї чи іншої державної організації. Це речі неприйнятні – ми вже одного разу помилилися і тепер дуємо на холодну воду. Бо головна втрата – це розчарування людей", – зауважив глава держави.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування