Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Давидович сказав, коли дасть "старт"

П'ятниця, 18 листопада 2005, 13:16

Постанову про це Центральна виборча комісія ухвалила на засіданні в п'ятницю.

Як повідомив на прес-конференції голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович, зараз у списки виборців включено 36 мільйонів 671 тисяча 620 виборців.

За останній місяць, підкреслив Давидович, у списки було включено 125 тисяч 667 виборців.

За його словами, збільшилася кількість виборців у Криму, на Волині, у Закарпатті, у Львівській, Харківській і Чернівецькій областях у той час як в інших областях відзначено зменшення кількості виборців.

Давидович заявив, що представники ЦВК будуть аналізувати і перевіряти цей процес і його причини.

Голова Центрвиборчкому завірив, що Комісія назве реальну цифру виборців в Україні. "Подобається це комусь чи ні - це їхні проблеми. Ми нарешті назвемо реальну цифру", - зазначив Давидович.

Давидович проінформував, що 25 листопада очікується надходження нових регіональних списків виборців.

Голова ЦВК також спрогнозував складнощі у фінансуванні виборчої кампанії виборів Верховної Ради в 2006 році у випадку несвоєчасного прийняття державного бюджету на 2006 рік.

За його словами, якщо держбюджет не буде прийнято до 1 січня 2006 року, це створить напругу у фінансуванні майбутньої виборчої кампанії. "У випадку неприйняття (до 1 січня) бюджету будемо мати проблеми", - сказав Давидович.

При цьому голова ЦВК нагадав, що комісія просила виділити на проведення виборів у 2006 році 555 млн. гривень, у проекті держбюджету, представленому на 2-е читання, закладено цифру 547 млн. 200 тис. гривень.

Крім того, передбачається виділити з держбюджету 158 млн. гривень на проведення місцевих виборів у вигляді субвенції. "Думаю, Рада це схвалить", - сказав Давидович.

У той же час Давидович вважає за необхідне перенести проведення виборів в органи місцевого самоврядування на осінь 2006 року.
За його словами, закон про вибори місцевих рад має потребу в доробці, і провести по ньому вибори в березні 2006 року буде дуже складно.

"Найкращий вихід - провести вибори (у місцеві ради) у жовтні або листопаді 2006", - вважає Давидович. На його думку, до цього часу Верховна Рада вже буде обрана і почне нормально працювати.

У той же час Давидович підкреслив, що перенесення виборів місцевих рад - питання компетенції Ради, і навряд чи буде підтриманий. "Але це воля парламенту, думаю, на сьогодні це не знайде підтримки", - зазначив Давидович.

Ліга, "Інтерфакс-Україна", Українські новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування