Ющенко пояснив, що не фінансує проституток

Четвер, 10 листопада 2005, 20:10

Президент Віктор Ющенко закликає не акцентувати увагу на випадках, коли підвищення виплат новородженим призвело до зловживань неблагополучними матерями.

Про це Ющенко заявив під час телемосту із студентами, коментуючи закид, що матері-алкоголічки народжують дітей для отримання 8,5 тисяч допомоги.

"Мені в українському парламенті говорили, що я фінансую проституток цією програмою... Мета цієї державної програми – фінансувати українців, які хочуть народити дитинку, які хочуть мати сім'ю", - сказав Ющенко.

"Держава сьогодні як ніколи повинна подати їм руку. Держава це робить", - додав Ющенко.

Президент також проти того, щоб такі випадки зловживань називати терміном "діти революції". Він закликав не "відносити на плечі революції людей, які не мали роботи чи бомжували".

Ющенко також сказав, що якщо ідеться про неблагополучних матерів, то вони "споєні не цією владою".

"Ми за дев'ять місяців на вісім тисяч менше народили діток, ніж в аналогічний період попереднього року", - додав він.

"Якщо сьогодні не підтримаємо українську маму, якщо вона за 34 гривні буде вихожувати дитинку, ніколи в цій країні ви не почуєте ні дитячого плачу, ні дитячого сміху", - підкреслив Ющенко.

Він додав, що саме тому сума виплати грошей "про народженні дитинки" була радикально переглянута.

"Коли 8,5 тисяч дамо мамі за те, що вона народила – повірте, це маленька плата до загальної суми потреб молодої родини, яка виникає з появою дитини. Це не гроші, потрачені на вітер", - зазначив президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування