Янукович шантажував Ющенка?

П'ятниця, 7 жовтня 2005, 09:40

Партія "Пора" вимагає скасування Конституційним судом недоторканності депутатів місцевих рад.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу партії "Пора".

Як повідомляє заступник голови політради "Пори" Сергій Євтушенко, "Пора" вважає, що підписаний президентом України Віктором Ющенко закон "Про недоторканність депутатів місцевих рад" порушує Конституцію України, суперечить принципам соціальної справедливості, сприяє криміналізації органів влади і покриває злочинність в Україні.

"Пора" приступить до рішучих дій з вимогою якнайшвидшої експертизи цього закону Конституційним судом", - заявив Євтушенко.

За його словами, "цей закон порушує принцип рівності громадян України, а також сприяє подальшій криміналізації органів державної влади, даючи кримінальним авторитетам і хабарникам ховатися за депутатський мандат".

"Пора" підкреслює, що Конституція України жодних гарантій недоторканності для депутатів місцевих рад не передбачає. Тому положення законопроекту, згідно з яким депутат місцевої ради не може бути притягнутий до кримінальної відповідальності й арештований без попереднього розгляду радою, не є конституційними.

За словами Євтушенка, "підписання президентом цього закону стало наслідком висновку пріснопам'ятного "меморандуму взаєморозуміння між владою й опозицією", що є стратегічною помилкою з боку президента".

Євтушенко заявляє, що "в Януковича з'являється бажання шантажувати президента, і воно буде зростати з наближенням виборів".

Як сказано в спеціальній заяві "Пори", "даний меморандум не може означати скасування відповідальності для тих, хто вчинив злочин, зокрема, фальсифікації минулих виборів і крадіжки народної власності, оскільки ці злочини були вчинені не проти окремих осіб, що можуть їх пробачити, а проти українського народу, його гідності і невід'ємного права на самоврядування".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування