Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін узявся за те, що ще не продано

Субота, 29 жовтня 2005, 12:59

Кабмін до кінця жовтня має намір прийняти рішення, спрямовані на підвищення ефективності підприємств із часткою державної власності.

Про це повідомив перший віце-прем'єр Станіслав Сташевський на брифінгу в суботу в Києві після засідання уряду.

Він відзначив, що до 17 листопада на засіданнях урядових комітетів буде проаналізована діяльність 36 таких підприємств, що мають статус державних, акціонерних, національних, холдингових компаній.

За словами Сташевського, 26 компаній з вищезгаданих повністю знаходяться у власності держави, у 6 підприємствах частка держави перевищує 50%, ще в трьох вона складає менш половини.

Перший віце-прем'єр відзначив, що вартість основних фондів цих 36 підприємств складає 76,9 млрд. грн.

"На жаль, сьогодні вони працюють малоефективно", - сказав він, підкресливши, що за минулий рік "певна частина" підприємств, що знаходяться під контролем держави, виплатила бюджету всього 167,9 тис. грн.

"Здебільшого вони збиткові, хоча можуть давати великі надходження в бюджет і працювати більш ефективно", - сказав Сташевський.

"До кінця місяця повинні бути внесені пропозиції для розгляду на засіданні уряду для того, щоб прийняти рішення про їхню подальшу ефективну роботу", - повідомив перший віце-прем'єр.

Відповідаючи на питання журналістів, він підкреслив, що є прихильником конкурсного добору менеджерів для підприємств із державною часткою. "Так повинно бути", - сказав Сташевський.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування