Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко сиділа і отримувала задоволення

Понеділок, 24 жовтня 2005, 13:11

Юлія Тимошенко задоволена перебігом конкурсу з продажу "Криворжсталі".

"Я сиділа у залі і отримувала задоволення від дійсно чесної приватизації", - сказала вона після завершення конкурсу.

"Сьогодні не стояло питання, чи залишається "Криворіжсталь" в руках держави чи приватних власників, ...але, чи залишається в руках Пінчука, донецьких і решти, які викупили комбінат у Кучми за хабарі (за 800 тисяч доларів), або "Криворіжсталь" буде продано за цивілізовану ціну 5 мільярдів доларів", - сказала Тимошенко.

Вона відзначила, що ціна більша майже у шість разів, ніж попердня.

При цьому Тимошенко пошкодувала, що у такий спосіб продано лише "Криворіжсталь".

"Більшість стратегічних підприємств все ще залишаються в руках олігархів. Якби ще 5-10 підприємств продати у такий спосіб – це на 5-6 років вперед виконало б бюджет України. Нам потрібно боротися, щоб не тільки "Криворіжсталь" була кинута як кістка народу, а й всі інші підприємства, які були украдені, були повернуті".

Причиною того, що підприємства залишаються у власності олігархів, Тимошенко назвала змову між старими і новими олігархами.

Тимошенко висловила сподівання, що 5 мільярдів доларів від продажу "Криворіжсталі" будуть спрямовані на задоволення соціальних потреб громадян, зокрема на видачу втрачених заощаджень.

Тимошенко також звернулася до представників КПУ, які пікетували конкурс з продажу "Криворіжсталі" закликом "не перетворювати конкурс на політичну акцію з захисту інтересів олігархів".

"Вас просто обманюють і використовують", - сказала Тимошенко, порекомендувавши запитати, чому їх сили не голосували за закон, а лише за постанову.

На закид, що працівники проти приватизації "Криворіжсталі", Тимошенко відзначила: "Ви абсолютно не читали угоди, укладеної профспілками. Вони вклали положення про підвищення зарплати до євро стандартів, також жодна людина протягом 10 років не втратить роботу. Якщо не буде підвищення зарплати або когось звільнять, це дасть право переглянути приватизацію комбінату", - нагадала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування